• Algemeen
  • Avebe en MF Uitzendbureau zorgen samen voor een sterk agrarisch en werkend Noord-Nederland

Avebe en MF Uitzendbureau zorgen samen voor een sterk agrarisch en werkend Noord-Nederland

  • 11 april 2022
  • Algemeen
  • Marja Dijkstra

Royal Avebe en MF Uitzendbureau hebben onlangs hun driejarige samenwerkingsovereenkomst beklonken. MF Uitzendbureau ondersteunt sinds 1 januari Avebe met de inzet van flexibel personeel voor alle locaties in Noord-Nederland, voornamelijk gericht op de profielen operator en logistiek medewerker.

Avebe en MF Uitzendbureau zorgen samen voor een sterk agrarisch en werkend Noord-Nederland

Avebe heeft MF Uitzendbureau als nieuwe leverancier gekozen, omdat ze er alle vertrouwen in hebben dat zij alles goed regelt voor de uitzendkrachten en organisatie. Nico Buijs, Chief Human Resources Officer bij Avebe: "Avebe wordt gezien als een goede werkgever met een focus op duurzame inzetbaarheid. We zochten een partner die hierbij naadloos aansluit alsook bijdraagt aan proces- en kwaliteitsverbeteringen én dienstverlening biedt passend bij de cultuur van Avebe. Na een uitvoerig tendertraject hebben we geconcludeerd dat MF Uitzendbureau met haar werkwijze en dienstverlening het beste aan de doelstellingen voldoet."

Maggie Ammerlaan, Commercieel & Operationeel Directeur Abiant Holding: "We zijn heel blij met én trots op het partnerschap met Avebe. Vanuit ons ontstaan als agrarische coöperatie, het zijn van de expert in de sector Industrie en ons uitgebreid trackrecord op het gebied van continuous improvement kunnen wij Avebe als partner optimaal ondersteunen. Avebe kan onder andere rekenen op leveringsbetrouwbaarheid, poolopbouw- en inzicht per profiel, advies in de planning & flexibiliteitsbehoefte en deugdelijk uitgevoerde HR-activiteiten omtrent ziekteverzuim en functioneren van de flexkrachten."

Avebe en MF Uitzendbureau zorgen samen voor een sterk agrarisch en werkend Noord-Nederland

Auteur

Marja Dijkstra

B2B-marketeer

Marja Dijkstra werkt sinds 2007 als B2B-marketeer bij MF. Zij schrijft onder andere artikelen voor mf.nl.

Lees onze andere nieuwsberichten

Wet en regelgeving

Wet voor meer zekerheid flexmedewerkers

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de wet Meer zekerheid Flexwerkers gepubliceerd. Dit wetsvoorstel bevat verschillende maatregelen die gericht zijn op het vergroten van de zekerheid en rechten van flexwerkers, terwijl tegelijkertijd enkele vormen van flexibiliteit worden beperkt. De verwachting is dat in de loop van 2024 de wet zal worden ingevoerd. De belangrijkste punten hebben wij alvast samengevat.
Lees meer

Arbeidsmarkt

Sterke groei aantal jonge zzp'ers in 2022

In 2022 nam het aantal zzp’ers met 13% toe tot 1,2 miljoen. In de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar was de groei maar liefst 41%. In het vierde kwartaal van 2022 hadden 82.000 jongeren een hoofdbaan als zelfstandige zonder personeel.
Lees meer

Algemeen

Economie gekrompen in eerste kwartaal 2023

Volgens de tweede berekening van het CBS is de economie in het eerste kwartaal van 2023 met 0,3% gedaald ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022. Deze daling is vooral toe te schrijven aan een grotere onttrekking uit de voorraden.
Lees meer

Arbeidsmarkt

1,6 miljoen nieuwe vacatures in 2022

In 2022 waren er in Nederland 1,6 miljoen nieuwe vacatures. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de meting in 1997. Vooral in bedrijfseconomische en administratieve beroepen was meer vraag naar nieuwe medewerkers. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Lees meer

Arbeidsmarkt

Ziekteverzuim lager in eerste kwartaal in 2023

Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en overheid lag in het eerste kwartaal van 2023 met 5,7% lager dan dezelfde periode in 2022. In het eerste kwartaal van 2022 was het verzuim 6,3%. Dat wil zeggen dat van de 1.000 te werken dagen 63 werden verzuimd wegens ziekte.
Lees meer

Arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt blijft stabiel

Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat de krapte op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2023 ongeveer gelijk is gebleven ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het aantal openstaande vacatures bleef met 437.000 op hetzelfde hoge niveau als aan het einde van het vierde kwartaal van 2022.
Lees meer