Ontwikkelmogelijkheden

Bij MF vinden we het belangrijk dat al onze medewerkers een leven lang blijven leren en zich blijven ontwikkelen. Ons beleid ‘Leren & ontwikkelen’ kent verschillende onderdelen: leren tijdens het werk, het bijwonen van fysieke cursussen/opleidingen en het volgen van online trainingen.

Een leven lang leren

Leren en ontwikkelen begint bij MF al voordat een nieuwe medewerker bij ons start. In de periode tussen het tekenen van het contract en de startdatum leren onze medewerkers al over onze organisatie, de rol en de verwachtingen die we hebben. Deze fase noemen we pre-boarding fase. Vanaf het moment dat je bij ons aan de slag gaat, bieden wij je een ‘onboarding’ traject aan. Zo leer je op een laagdrempelige manier de organisatie in de eerste drie maanden goed kennen.

Na deze eerste drie onboarding maanden, krijg je gedurende de werkzame periode afhankelijk van de behoefte en individuele ambitie de mogelijkheid om jezelf te verbreden of te verdiepen. Dit kan vanuit een loopbaanpad of uitgesproken groeiambitie, bijvoorbeeld via een Management Development (MD) traject. 

Leren en ontwikkelen

Bij MF wordt er vooral geleerd door het opdoen van werkervaring en van de kennis van en samenwerking met collega’s. Dit gebeurt veelal op de werkvloer. Soms is het nodig en zinvol om kennis, vaardigheden en competenties te ontwikkelen via andere kanalen, zoals het volgen van opleidingen en trainingen. Een groot deel van dit ontwikkeldeel is ondergebracht in onze Abiant Academy. Daarnaast zetten wij ook de volgende middelen in: Loop- en leerbaanpaden, een loopbaan APK, trainingen en opleidingen buiten de Academy.

Wij blijven onze medewerkers stimuleren om zich te blijven ontwikkelen en te blijven leren.