Sander over zijn werk als allround intercedent

Deze keer in collega aan het woord, spreken we Sander (28). Sander woont in Emmen samen met zijn kat Troy en is werkzaam als allround intercedent bij MF Emmen en MF Hoogezand. Hieronder lees je meer over wat hij daar allemaal doet en zijn andere interesses naast zijn werk.

Hoe ben je bij MF Uitzendbureau terecht gekomen?

“Ik heb eerst zes en een halfjaar in de retail gewerkt, waarvan de laatste drie en een halfjaar voor leveranciers van consumentenelektronica. Hiervoor reed ik het hele land door en op een gegeven moment merkte ik dat het toch best een eenzaam beroep is. Relatiebeheer vind ik heel leuk om te doen, daarom ben ik op zoek gegaan naar iets waarin ik mezelf vooral kon gaan ontwikkelen en wat ik echt leuk vind om te doen.”

“Op een zondagavond heb ik de laptop opengeslagen en zag ik de vacature van allround intercedent bij MF staan. De eerste functie waarop ik gesolliciteerd had en het was gelijk raak. Ik had namelijk een gesprek met Celine en Marjolein van MF Emmen en toen ik daar wegliep was ik verkocht. Het was gezellig, er was een klik en ik had een duidelijk beeld van de organisatie gekregen. Sinds vorig jaar juni werk ik drie dagen in de week in Emmen en twee dagen in de week in Hoogezand. In Emmen zitten wij in house op het GETEC Park om direct onze uitzendkrachten van dienst te zijn als er vragen zijn. Wij vallen onder de vestiging in Hoogezand vandaar dat ik daar ook twee dagen in de week zit.”

Wat houdt je functie precies in?

“Ik ben allround intercedent. Dus ik doe de werving en selectie van het logistieke personeel van het GETEC Park Emmen. Daarnaast help ik bedrijven in de regio met het zoeken van personeel. Door mijn persoonlijke netwerk ben ik bijvoorbeeld binnengekomen bij de industriële bakkerij in Emmen. Hiervoor ben ik nu druk op zoek naar productie personeel!“

Wat wilde je worden toen je jong was?

“Journalist. Mijn vader was journalist en van kinds af aan heb ik het altijd heel gaaf gevonden wat hij deed. Dus toen heb ik Marketingcommunicatie gestudeerd aan het mbo, nadat ik mijn diploma had gehaald wilde ik graag een tussenjaar nemen. Mijn tussenjaar duurt nu al ongeveer zeven jaar.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Sporten. Ik fitness vier dagen in de week. Ook ga ik tegenwoordig steeds vaker op pad met vrienden. Zo gaan we het ene weekend met een bootje de Rietplas op en de andere keer rijden we naar Groningen toe. De gezelligheid opzoeken, dat doe ik graag in mijn vrije tijd.“

Wat weten veel mensen niet van jou?

“Ik ben een open boek, dus er zijn niet veel dingen die mensen nog niet van mij weten. Wat misschien wel leuk is om te vertellen is dat mijn vader, John Schiphouwer, een publiekelijk figuur was in Emmen. Daardoor was het voor mij makkelijker om aan baantjes en stages te komen. Zo heb ik radio en televisie gepresenteerd voor de lokale omroep, ZO34!. Hier had ik een dagelijkse radioshow tussen 17.00 en 19.00 uur. Gevuld met een goede dosis humor en goede muziek als je het mij vraagt. Helaas ben ik er door mijn drukke schema mee gestopt. Iets wat ik in de toekomst graag nog een keer wil oppakken.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Dat ik iets kan betekenen voor mijn omgeving. Op het moment dat ik buiten Emmen ging werken in de retail, miste ik heel erg de mensen uit de regio. De mentaliteit dat je alles tegen elkaar kan zeggen en open en eerlijk met elkaar samenwerkt. Maar doordat ik nu bij MF Emmen werk, kan ik ook wat terug doen voor de bedrijven in de buurt. Emmen is vaak het ondergeschoven kindje, terwijl het hartstikke mooi is. Door mijn werk kan ik de omgeving helpen en promoten en hiermee mijn bijdrage leveren.”

Auteur

Luca Zeinstra

Stagiair contentmarketing

Luca Zeinstra liep in 2023 stage op de marketingafdeling van MF. Zij schreef onder andere artikelen voor mf.nl.